L.F. Joosten Uurwerktechniek

Reparaties & Restauratie

Wat gebeurt er allemaal met uw klok of horloge, als u hem laat repareren en/of restaureren?

We maken eerst een afspraak voor wanneer u uw klok of horloge komt brengen of dat ik deze kom ophalen. Eerst maak ik een opgave van uw klok of horloge, zodat uw weet wat er met de klok moet gebeuren en wat ongeveer de kosten zijn.
Als u akkoord gaat wordt uw uurwerk helemaal uit elkaar gehaald en alle onderdelen worden schoongemaakt. Dit gebeurd met de hand en met een giebelton en een ultrasone bad. Als alles mooi schoon is, wordt alle slijtage nagegaan en gerepareerd
Deze slijtage komt vooral door stof en drooglopen van de olie dit gebeurd met elke klok. Het smeermiddel wordt op den duur een schuurmiddel. Het gevolg is dat de radars en lagers slijten. Men merkt het ook wel aan het uurwerk omdat het voor of achter gaat lopen of zelfs stil gaat staan. Soms zegt men ook wel:”Ik heb het uurwerk te strak opgedraaid” maar het smeermiddel is gaan plakken en er is dan onderhoud nodig. Wat men niet mag doen is het uurwerk zelf ”bijsmeren”.
Wanneer u in een vuile toestand gaat smeren kan het uurwerk harder slijten en onherstelbare schade krijgen, waardoor er onderdelen vervangen moeten worden. Bijsmeren en schoonmaken van een uurwerk kunt u het beste door een gespecialiseerd uurwerktechnicus laten doen. ik kan u aanbevelen uw uurwerk om het jaar telaten bijsmeren

Na de slijtage, lagers en eventueel radars gerepareerd zijn, worden alle onderdelen gepolijst. het uurwerk wordt weer in elkaar gezet en afgesteld, zodat uw klok weer in top kwaliteit is.

Op een volledige reparatie van uw uurwerk krijgt u één jaar garantie.

Leo Joosten.
L.F.Joosten Uurwerktechniek - Rutten (Flevoland) Tel: 0654270586 - © 2009-2010 Design by R.J. Design